Klimaat foto's

zonnepanelen

Wat je moet weten over zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen wordt doorgaans gedaan om een steentje bij te dragen aan het milieu en deze investering heeft een interessant financieel plaatje. In dit artikel zullen we gaan kijken naar kenmerken van zonnepanelen die handig zijn om te weten.

Wat is nodig voor eigen opgewekte stroom?

Als eerst dien je een geschikte locatie te hebben, waarbij er voldoende zonlicht opgevangen kan worden door de zonnepanelen. Als tweede dient er een omvormer geplaatst te worden. Dit wordt doorgaans gedaan op zolder of in de garage. De omvormer zet gelijkstroom om naar wisselstroom en voert dit door naar de meterkast. Het kan zijn dat de meterkast aanpassingen nodig heeft om dit proces compleet te maken en eigen opgewekte stroom te gebruiken.

Kenmerken van zonnepanelen

Er zijn veel merken die zonnepanelen aanbieden en daarbij zijn er ook weer diverse types te verkrijgen. Het is soms onmogelijk om door het bos de bomen te zien, door de hoeveelheid kenmerken van een paneel. Naast het merk en type zijn ook kleur en kWh zeer belangrijk. Hoe kun je er voor zorgen dat je voldoende rendement krijgt en niet te veel betaald? Dat kun je doen door te vergelijken. Door gebruik te maken van een zonnepanelen vergelijken kun je eenvoudig diverse specificaties met elkaar vergelijken. Het voordeel hiervan is dat er doorgaans veel geld wordt bespaard door te vergelijken en evengoed kwalitatieve zonnepanelen kunt krijgen.

De perfecte plek voor zonnepanelen

Zoals al werd gezegd is de ligging van het dak een essentieel onderdeel voor het plaatsen van zonnepanelen. De reden waarom je zonnepanelen vaak op het dak ziet liggen is dat het rendement hoger wordt en zo liggen de zonnepanelen ook niet binnen handbereik van andere mensen.

Het dak dat naar het zuiden wijst, is het meest geschikt. Dit in combinatie met een hoek van 35 graden en nauwelijks schaduw zorgt voor de perfecte plek om zonnepanelen te plaatsen. Mocht je overwegen om zonnepanelen richting het noorden te plaatsen, dan raden wij dit echt af. Is jouw dak niet geschikt of heb jij geen eigen dak? Dan is het mogelijk om groene stroom te verkrijgen via een coöperatie.