Klimaat foto's

Bedrijf & gemeente

Nederland staat niet bepaald bekend als energiezuinig, wanneer je Nederland vergelijkt met België zien we dat onze gebouwen per m2 50% á 100% meer verbruiken! Door onze hoge bevolkingsdichtheid vervuilen we erg veel, en ook het brandstofgebruik heeft zijn uiteindelijke piek nog lang niet bereikt.

Kosten besparen én milieu ontlasten

Bedrijven zijn zelf ook op zoek naar oplossingen, wellicht niet zo zeer om het milieu te ontlasten maar om zelf kosten te besparen. Wie kijkt naar de totale energieconsumptie ziet dat 20% hiervan verbruikt wordt door de transportsector. Mede door de stijgende energieprijzen zoeken bedrijven ook intern naar besparingen op transport. Dit kan zijn gebeuren op het logistieke dan wel verbruik vlak.

Energiezuinige initiatieven in de gemeente

Ook voor gemeenten openen er nieuwe deuren, heden ten dagen kunnen zij dankzij nieuwe technieken het gehele verbruik analyseren binnen hun gemeenten. Deze dienst noemt men Energie in Beeld. Gemeenten kunnen niet alleen het elektriciteit maar ook het gasverbruik inzien! Daarnaast geven energiebedrijven ook consulten aan gemeenten zodat zij beter kunnen omspringen met energie. Een energiezuinige lantaarnpaal kan een gemeente een ongelofelijk hoge besparing opleveren. Al is een gemeente wel verantwoordelijk voor zijn inwoners, kostenbesparingen mogen niet ten kosten gaan van de veiligheid.