Klimaat foto's

Groen beleggen

De laatste jaren is het milieu een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de samenleving. Voor veel mensen is het van belang dat het milieu zo min mogelijk geschaad wordt door de acties die wij ondernemen. Dit is dan ook de reden waarom er de laatste tijd steeds vaker groen belegd wordt. Dit houdt in feite in dat er wordt geïnvesteerd in projecten die een positief effect op het milieu en de natuur hebben. Dat groen beleggen met rendement mogelijk is wordt voor steeds meer beleggers duidelijk. Zie bv deze informatie voor hoger rendement bij beleggen van Strategisch-beleggen.nl.

De mogelijkheden

Er worden door het jaar heen vele diverse projecten ontwikkeld die positief zijn voor het milieu. Deze projecten hebben financieringsmiddelen nodig om ontwikkeld te kunnen worden en te blijven bestaan. Dit is dan ook de reden waarom het vaak nodig is dat er in deze projecten belegd wordt. Zodra dit gedaan wordt, wordt er gesproken van groen beleggen, aangezien de belegger bijdraagt aan een verbetering van het milieu. Zie hiervoor de website met informatie voor beleggen voor hoger rendement met alle mogelijkheden van groen beleggen door het kiezen van de juiste strategie. Naast projecten is het ook mogelijk om in bedrijven te investeren. Deze bedrijven kunnen gespecialiseerd zijn in de wind- of zonne-energie. Ieder bedrijf kan in principe zorgen voor een beter klimaat door zich meer te gaan richten op het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De investeringen die op MVO gebied worden gedaan, kunnen ook als een groene belegging worden gezien.

Belastingvoordeel

Groen beleggen komt steeds meer in opkomst en er worden zodoende ook steeds meer projecten ontwikkeld die positief voor het milieu zijn. Niet alleen de maatschappij vindt het erg belangrijk dat er steeds meer rekening met de natuur wordt gehouden en dat deze zo min mogelijk beschadigd wordt, maar ook de overheid vindt dit erg belangrijk. Dit is dan ook de reden waarom er een belastingvoordeel is voor de beleggers die in groene projecten investeren. Niet alle groenprojecten vallen onder dit belastingvoordeel, dus het is zeker verstandig om van tevoren even te kijken of het desbetreffende project ook in aanmerking komt voor het belastingvoordeel.